Kawal Sikap Marah Anda!!!

Assalamualaikum...

Apa khabar para bloger semua..sihat tak?
kalau tak cepay pergi klinik..iyala, lately nie farhana tengok sekarang cuaca tak menentu,panas hujan, jangan minum ais sangat...
tak elok..
ngee...
"Nasihat...."

Sebeum tue, farhana nak mintak maaf sangat-sangat, sebab lately nie jarang update entry blog, al-maklumlah, masuk sem baru minggu pertama banyak yang kena settke kan..
Ok stop yang nie..

Farhana nak tanya korang semua, ada tak dalam kalangan korang nie, ada sikap suka sangat marah,
hal yang kecil, marahnya tak bertempat.
ishhh..kalau ada, apa kata cuba control rasa marah tue, bak kata orang, kalau nak marah biar berpada-pada dan bertempat, jangan pakai main "sembur' jer rasa marah tue..
lagi satu, jika nak marah dekat orang lain, apa kata fikir dulu, adakah releven perkara yang di timbulkan untuk melepaskan rasa marah anda tue..


"amalkan doa ini, jika rasa nak marah, cepat baca doa ini, tak pun cepat ucap nie"..


sebab itu kena cepat baca doa ini atau paling tak pun, korang istighfar cepat,then cepat banyak kan minum air, sebabnya air adalah sumber yang paling utama bagi manusia, banyak kebaikan yang kita dapat daripada minum air.

satu lagi, sifat marah, adalah satu daripada sifat yang sangat disukai syaitan. apabila korang berada dalam keadaan marah, ha! time tue lah mula lah syaitan nak menghasut macam-macam...
aish..

marah!!marah!!marah!!..So!let's say no! 
Sebabnya...


ha!Senangkan..kawal marah, dapat pahala.
bila senyum! lagi berganda pahala korang kan??

jadi, elak rasa marah, hati bertambah tenang, jiwa tak kacau, orang lain makin sayang!!



4 comments:

  1. ambil air sembahyg cepat2 dn trik nafas ..hembus..^_^

    ReplyDelete
  2. itu pun sangat digalakkan..thanks for sharing..

    ReplyDelete
  3. saya pun guna window 8 ni.
    caranye sama je.
    taip kat search bhgian kanan tu.
    tulis je notepad dan akan keluar benda tu :)

    ReplyDelete

Terima kasih..Kamsamitha...thanks you for ur comment..