I'M Mummy Bestfriend, Daddy Girlfriend!!! Doa..Doa..Doa..





Assalamualaikum..
   Selamat pagi!!!bagi sesiapa yang mata burung hantoo macam farhana nie..meyh bagi tepuk tangan dekat dia...sambil tue kasi dia senyum sampai telinga....hahaha..tetiba jer nak update entry tyme orang lain tengah mimpi indah, farhana sibuk bergelumang dengan kertas, nota, rujukan..bla...bla..bla..hihi...nie sebabnya, farhana tengah dalam minggu study week untuk prepared exams...hihi..
tapii..orang selalu cakap tyme exams..huh! Stress!!Pening Kepala!! kusut nya!!ha..itulah simptom demam final exams penghujung semester...but!Allhamdulilah...with mummy dua's i did't  get simptom...

mummy always say's: jangan stress-stress nanti susah nak faham..

dady always say's: buat yang terbaik ..best..n the best ..tapi kalau tak dapat yang terbaik, buatlah dia sentiasa Senyum selalu...

so! mereka adalah kawan baik bagi farhana, motivator the best in the world!!sekali cakap terus menusuk ke kalbu..jantung ..dan hati..hihihi..



tapi....selalu farhana dapat pesanan..bila call jer..nie lah selalu kena  dengar... dan korang pun kena faham kan jugak...sebab nasihat ibu nie baik unyuk kita taw!!!

"tolong baca doa hari2x dalam setiap urusan kamu..agar setiap yang dilakukan mendapat berkat dan redha dari allah, biar setiap yang kita lakukan itu sedikit..walaupun dimata manusia hanyalah sedikit usahanya, tetapi dimata allah, besar pahalanya..sebab selalu berharap bergantungan dari padanya.
walau dalam keadaan sekali mana pun...sedih..putus asa..ingat doalah PADA-nya..pada dialah DIA  kita bergantung dan mengharapkan pertolongan..jadi jangan mudah menyerah kalah..
segala ujian yang diberikan untuk tahun setakat mana kesabaran kita.

tapi..tahu tak???
walaupun ayah kita ini tak banyak cakap, tapi sekali dia cakap..kita akan terus ingat...tapi...
diibaratkan
jika dia menyertai pertandingan dalam mengarang ..pasti dia akan menang awardds yang merangkul tempat yang pertama dalam pertandingan tersebut...
nak tahu kenapa??
dalam diam ada maknanya..
dalam sepinya ada cerita..
itulah kasih seorang..ayah..dady..abah...papa..dan lain-lain..ngee...

ok lah...selamat pagi..farhana nak tidur sekejap..pening dah kepala nie..tengok paper yang penuh dengan nota teori...
"Please Pray For Me..."
"Senyum jangan tak senyum dengan seikhlas Hati anda"!!

No comments:

Post a Comment

Terima kasih..Kamsamitha...thanks you for ur comment..