Kerana Amanah





Assalamualaikum…





Eh..awak lah jadi..
.
.
.
.
Urm.."tak apa lah kak" saya takut lah..
Tak apalah, awak try dulu, kalau rasa tak boleh, awak tarik dulu.." kata seorang senior pada farhana"
Ok lah saya try dulu..

Syukran!!Daebak!!Awesome!!Great!! Hebbah!!

Allhamdulilah..farhana telah selesai menjalankan tanggungjawab dalam sebuah sebuah organisasi persatuan di Kolej farhana untuk semester ini. Walaupun pada mulanya...rasa berat dan sangat susah untuk menjalankan semua tugas yang diberikan, tapi diberanikan diri juga.

Motivator selalu pesan:

"Leaderships, Soft Skills itu tiada dalam silibus pelajaran kita, kita yang kena cari, asah samapi tajam, belajar menjadi seorang berani, walaupun pada mulanya bertatih dan sering jatuh dan gagal, jangan takut,kerana penghujungnya uncapan tahniah adalah ucapan yang awal diterima".

'' Memang anda semua ni tidak diberi gaji untuk semua kerja ni.. malah topup pun guna duit sendiri..
namun percayalah dengan balasan yang baik daripada Allah.. Amanah itu perlu di jaga ''

 


bila sampai kerja gila datang
mula lah buat eksperimen tanpa di merancang

nak menguji tahap maksimum ketahanan badan
dan ketebalan dinding perut

Dari pagi sampai petang kuliah
Selepas isyak meeting
Bincang itu dan ini
Kadang-kadang sampai terlewat..



apapun......
saya belajar hormat dengan orang sekeliling
cakna dan eka dengan persekitaran dan masalah mereka

jawatan yang di sandang bukanlah sekadar
memakai tagging dan bacth semata-mata
bukan juga sekadar gambar di dalam carta organisasi

namun ia adalah Amanah (:
jadi, kami perlukan sokongan anda, anda dan anda!





wallahu'alam


P/S: jika kita bantu orang lain, ingat Allah Pasti Bantu kita.

4 comments:

  1. hurm..nak buat camner kn.."dah ditakdirkan"..so trima jer laa..hahaha..

    ReplyDelete
  2. btul tu,, klau kita bantu org,, pasti ada blasan baiknye t,, ehhe :)

    ReplyDelete
  3. tuela..pada hakikatnya susah jgak nak buat..lastly senang....^__^

    ReplyDelete

Terima kasih..Kamsamitha...thanks you for ur comment..